AktualityNovinky

iPad Mini 4 se konečně dočká pořádného upgradu, dostane výbavu iPadu Air 2

Ačkoliv je pýchou prodejních výsledků Applu spíše iPhone, výrobce nemá v plánu zanevřít ani na iPad. Nová zpráva z Asie nám totiž poodkrývá, jak by mohla nastupující rodina jablečných tabletů vypadat. Nejmenší z nabídky iPadů, který v duchu tradice ponese jméno iPad Mini 4 by měl být zmenšeninou současného iPadu Air 2. Konečně se tedy dočkáme poctivého upgradu. Při loňské obměně generací a postupu o jedno číslo nahoru totiž dostal menší iPad proti svému předchůdci v podstatě jen Touch ID.

Snímek obrazovky 2015-06-23 v 21.43.20

Nyní bychom se tím pádem mohli dočkat o řadu lepšího procesoru A8 a také 8MP iSight fotoaparátu. Oběma těmito prvky dnes disponuje pomalu dosluhující iPad Air 2. Očekává se také další zeštíhlení. Nový iPad Mini by měl mít tloušťku pouhých 6,1mm oproti dnešním 7,5mm. Apple nejspíš konečně pochopil, že generační upgrade ve stylu naprosto stejného hardwaru a přidání pouze čtečky otisku prstů opravdu nestačí. S touto plánovanou novinkou ale má uživatel mnohem pádnější důvod své zařízení vyměnit za novější.

417773

Aby iPad Air 3 nezůstal pozadu, dostane zcela novou řadu procesorů A9, kterou bude s největší pravděpodobností vybaven i co nevidět odhalený iPhone 6s a 6s Plus. Klasickým datem představení těchto zařízení bývá říjen a letošní rok by proto neměl být výjimkou. Co však výjimkou bude je to, že se nejspíš dočkáme hned tří novinek. iPad Air totiž bude sesazen z trůnu nově nastupujícím iPadem Pro, o kterém už jsme několikrát psali.

 Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button