AktualityNovinky

Steve Jobs: The Man in the Machine: Očekávaný dokument má první trailer

Kontroverzní. Přesně takový má být připravovaný dokument Steve Jobs: The Man in the Machine oskarového režiséra Alexe Gibneyho. Dokument by měl do kin vstoupit 4. září letošního roku, tedy asi měsíc po premiéře více očekávaného díla – Steve Jobs Film.  před pár dny byl do světa vypuštěn první trailer a plakát k chystanému dokumentu. Dílo si dává za cíl ukázat obě stránky Jobsovy osobnosti. To znamená jak geniálního vizionáře, který doslova změnil počítačový svět, tak také nesnesitelného šéfa, kvůli kterému se podřízení báli blížícího se pondělí. Ostatně už v traileru můžeme slyšet větu: “Jeho věci byly milovány, to však neznamená, že byl milován on”. Další pracovník dále přidává: “Pracovat pro něj bylo tak těžké, že jsem ztratil ženu a děti.”

jobs.poster-640x948

 

Několik vyvolených už mohlo dokument shlédnout už dříve. Viceprezident Eddy Cue byl ze snímku zklamán a podle jeho slov tvůrce zachytil Steva Josbe škodolibě a nesprávně. Uvedl také, že on osobně si ho pamatuje zcela jinak. Eddy Cue v rozhovoru řekl, že zatím nejlepší a jediné dílo, které o zesnulém Jobsovi zachycuje pravdu je kniha Becoming Steve Jobs od Brenta Schlendera and Ricka Tetzela. Do knihy také údajně přispívali bývalí pracovníci Applu.

Režisér Alex Gibney již dříve dokázal, že kontroverzi vyvolat umí. Loni se o to postaral jeho “Scientology documentary”, který byl odvysílán na HBO.  My se na chystaný dokument samozřejmě také těšíme a po jeho odvysílání se vám na něj rádi napíšeme recenzi.

Zdroj

 

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button