AktualityNovinky

Honba za co nejtenčím smartphonem má další oběť. Přichází konec 3,5mm Jack konektoru?

Podle důvěryhodného zdroje z Japonska se Apple v důsledku honby za co nejtenčím smartphonem chystá zajít mnohem dále, než ostatní výrobci. Budoucí iPhone by totiž měl podle blogu Macokarata přijít o standardizovaný 3,5mm Jack konektor pro sluchátka. Takto drastický zásah do základní výbavy každého smartphonu by umožnil srazit tloušťku iPhonu 7 o 1 mm oproti aktuálnímu modelu 6s. Tato novina sebou tudíž nese nepříjemný fakt, že k poslechu hudby u chystaného iPhonu nebudeme moci používat jakákoliv sluchátka.

earpods_lightning_hero

Tato změna by jistě zklamala masy uživatelů, kteří by byli nově odkázáni pouze k používání originálních Apple sluchátek. Samozřejmě se dá očekávat, že trh za velmi krátkou dobu zaplaví nejrůznější redukce, ty by  ale logicky znamenaly velkou ztrátu pohodlí. Audio konektor by tak z telefonu zmizel úplně, pokud se tak opravdu stane, budou uživatelé svá sluchátka připojovat přes nabíjecí Lightning nebo bezdrátově prostřednictvím Bluethooth.

iphone_5s_headphones_plugged_macro_hero

Zajímavým faktem ale zůstává, že současná generace iPodu Touch je oproti iPhonu 6s právě o jeden milimetr tenčí, přesto si ale populární hudební přehrávač standartní 3,5 mm konektor zachoval. S myšlenkou přechodu na nový typ audio výstupu si Apple zahrával už dříve. Tehdy se snažil prosadit zavedení menšího, 2,5mm výstupu, ten ale ztroskotal na nelibosti zákazníků. Honba za co nejtenčím telefonem ale samozřejmě není jen snahou Applu. V tomto ohledu se přehánějí všichni výrobci, dá se tedy očekávat, že nakonec tuto zprávou příjme konkurence pozitivně a vydá se po stopách Applu. Pokud se tato spekulace stane pravdou, výrobci sluchátek by se změně rychle přizpůsobili a sluchátka s alternativním konektorem by se stala zcela běžnými.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button