Novinky

Nové iPhony mají za sebou první crash testy. Výsledky vás překvapí

Pokud jste minulý týden sledovali premiérů nových iPhonů, nejspíše vám neuniklo, že novinky disponují tím vůbec nejodolnějším sklem, s nímž se lze na trhu můžeme setkat. Oblíbeným způsobem, jak toto tvrzení ověřit, není nic jiného než podrobit nové iPhony sérií několika pádů. V naši redakci iPhone Xs a Xs Max zatím nenaleznete. Technologických šperků si navíc vážíme natolik, že by nás rozhodně nenapadlo je systematicky ničit. Nezbývá tak nic jiného než si pro výsledek zajímavého, ale nepřiměřeně drahého pokusu odskočit na internet. Na Youtube se totiž ihned po zahájení prodeje nových iPhonu objevilo několik drop testů těchto žádaných přístrojů.

Jeden z nich zveřejnil kanál TechSmart, který se rozhodl otestovat obě vlajkové lodě jablečného výrobce. Pro srovnání se testu zůčastnil také loňský iPhone X.  Jako první přišel na řadu crash test, který simuloval vypadnutí z kapsy. Zde mohou být případní zájemci o iPhone Xs a Xs Max v klidu. Poměrně častou nehodu totiž obě zařízení přežily bez poškrábaní. Telefony ovšem na zem dopadaly hranou, což riziko poškození displeje značně ovlivňuje.

Dobrou zprávou ovšem je, že rámečky zůstaly bez poškození.  Zvýšená odolnost letošních iPhonů se projevila při upuštění telefonu ve výšce hlavy. Zatímco displej iPhonu X byl už při tomto testu o prasklinu bohatší, iPhone Xs zůstal opět jako nový. Možná překvapivě z testu velmi dobře vyšel také větší Xs Max, který je díky svým rozměrům mnohem zranitelnějším zařízením. iPhone s vůbec největší úhlopříčkou displeje měl po druhém pádu pouze jeden malý škrábanec. Jinak displej zůstal zcela bez prasklin.

Překvapení při pádů ze tří metrů

Spíše jako bonus tvůrci videa do svého crash testu zařadili také pád, který je v reálném životě krajně nepravděpodobný. Opět se ale prokázalo, že krycí sklo nových iPhonů je opravdu velmi odolné. Zatímco displej iPhonu X byl po pádu ze tří metrů zcela zničen, iPhone Xs opět vyvázl bez újmy. Stejné se ovšem nedá říci o iPhonu Xs Max, jehož displej byl po pádu zdevastován. Je zřejmé, že zde už extrémně tenké sklo obrazovky o úhlopříčce 6,5 palců naráží na své fyzikální limity. I přesto si však nové iPhony vedly v testu velmi dobře.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button