Novinky

Továrna na iPhone 8 Plus stojí. Firma používala necertifikované těsnící součástky

Jeden z dodavatelů Applu, který pro kalifornskou společnost sestavuje iPhony má problém. Firma Wistron, jež má na starosti kompletaci iPhonu 8 Plus, totiž po nějakou dobu údajně používala necertifikované komponenty. S informací přišel čínský web Commercial Times. Apple podle informací tohoto serveru nařídil firmě Wistron pozastavení výroby na dva týdny. Podle informací webu 9to5mac už ve Winstronu padaly hlavy. Své pozice upustili členové vyššího a středního managementu, kteří o problému věděli.

Problém se podle všeho týká součástek zajišťujících voděodolnost přístroje. Proto také byla reakce ze strany Applu tak rázná. Potenciálně nekvalitní těsnění se totiž při namočení může pro telefon stát osudným. Podobný konec iPhonu může být nepříjemný zejména pro uživatele. Apple totiž při poškození voděodolných iPhonů vodou neuznává záruku. Zatím ovšem není jasné, jak by se k závadě způsobené vniknutím vody postavil v případě, že by se prokázalo, že dotyčný iPhone 8 Plus pochází ze série obsahující necertifikované součástky.

Apple Watch mohou neinvazivně měřit hladinu draslíku v krvi. Stačí k tomu pouze tento speciální řemínek

Dvoutýdenní zastavení dodávek z továrny Winstronu by společnosti Apple závaznější potíže způsobit nemělo. Tento závod totiž obstarává dodávky jen zhruba 20 procent objemu produkce. Zbylé iPhony kompletuje Foxconn.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button