Novinky

Hořící MacBook překvapil amerického DJe. Vznítil se při běžném provozu

Všichni ještě máme v živé paměti skandál explodujících baterií tehdy čerstvě představeného Samsungu Galaxy Note 7. Lidé, kteří si problematický Samsung ponechali, musí například dodnes posádce v letadlech ohlašovat, že potenciální bombu mají v kapse. Za nebezpečným Samsungem nejspíše stála snaha za každou cenu zvýšit kapacitu baterie. Odhodlání inženýrů ovšem překonalo tehdejší technologické limity. Ostatní výrobci naštěstí skandál podobných rozměrů nezažili. Explozi baterie se však ve zcela výjimečných případech také neubrání. 

Své by o tom mohl vyprávět i Apple. Občas se totiž na internetu můžeme dočíst o iPhonu, který znenadání začal hořet. Nyní stejná situace postihla majitele MacBooku Pro, tedy zařízení, které s podobnými problémy obvykle spojováno není. DJ, který si říká White Panda, na Twitteru popsal případ, kdy jeho Macbook Pro začal znenadání hořet. Jeho majitel uvádí, že laptop byl ve zcela normální zátěži. Při incidentu se naštěstí nikomu nic nestalo, avšak nečekaný požár poškodil podlahu. 

Skai by mohl být první létající taxík poháněný palivovými články

White Panda dále uvádí, že nejprve se ze stran počítače objevil kouř. Macbook tak rychle přesunul na podlahu, v čemž se kouř začal měnit na oheň. DJ k tomu, že škody nejsou nijak zásadní uvádí, že si nechce představovat, kdyby se mu něco podobného přihodilo v letadle. Nešťastník torzo svého počítače odnesl do nejbližšího Apple Storu, kde mu personál řekl, že jej bude do 24 hodin informovat o dalším postupu. Nakonec reakce Applu trvala několik dní. Jakou kompenzaci svému klientovi nabídla, ale už není známo. 

Zdroj
9to5mac

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button