Novinky

Výroba iPhonu 8 už začala. Minimálně zpočátku ale půjde o nedostatkové zboží

Výroba ostře sledovaného iPhonu 8 už údajně začala. To mimo jiné znamená, že se v brzké době můžeme těšit na finální nálož úniků a to nejen informací, ale také komponent. Americká investiční banka JP Morgan už dříve upozorňovala, že ačkoliv iPhone přepravovaný k desátému výročí této produktové řady nakonec zpoždění nenabere, počáteční výroba bude limitovaná. To mimo jiné znamená, že iPhonu 8 bude krátce po zahájení prodeje vysoce nedostatkovým zbožím. Ostatně stačí zavzpomínat na loňský říjen a zoufalý nedostatek tehdejší horké novinky v podobě iPhonu 7 Plus (recenze), tentokrát mohou být čekací doby ještě delší. Obecně se totiž očekává, že poptávka po iPhonu 8 bude enormní.

Nutno však podotknout, že novinky budou v případě netrpělivě očekávaného telefonu spíše ve znamení dohnání konkurence. iPhone si totiž dosud žil tak trochu svým životem a prvky, které už se u soupeřů staly standardem stále postrádal. Jednou z takových funkcí je bezesporu podpora bezdrátového nabíjení, po které uživatelé jablečného smartphonu volají již léta. Mluví se i o tom, že tradiční tlačítko Touch ID pro identifikaci uživatele, které je s námi už od iPhonu 5S nahradí pokročilejší technologie rozpoznání obličeje. Toto řešení by mimochodem znamenalo, že se Applu čtečku pod displej implementovat nepodařilo. Největším lákadlem by ovšem měla být přední strana telefonu s displejem bez rámečků. Ačkoliv už některé konkurenční smartphony už takové displeje mají, stále se dá říci, že je tento trend u svého počátku. iPhone tedy bude jedním z prvních chytrých telefonu s podobnými proporcemi.

iPhone 8 získá funkci, kterou znají majitelé Androidu již několik let

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button