Novinky

Pitva nového iMacu odhalila, co nového se skrývá tam, kam nevidíme

Minulý týden byl představen nový 27 palcový iMac, který mimo jiné disponuje desátou generací Intel Core čipsetů, grafickou kartou AMD Radeon Pro 5000 Series, až 128GB operační paměti, až 8TB SSD paměti, 1080p FaceTime kamerou, True Tone obrazovkou s nano-texturou, kvalitnějšími reproduktory a studiovými mikrofony. 

Nekolik změn shrnul uživatel TwoH na MacRumors fóru:

  • Kamera je přidělaná přímo k LCD obrazovce, proto se při rozebírání iMacu musí dávat pozor na třetí kabel.
  • Chybí mechanický hard disk (SATA konektory na základní desce také nejsou) – odebrání konektorů se dalo očekávat, kvůli přechodu na SSD mechaniku.
  • Větší počet mikrofonů vyžaduje větší počet kabelů, které vedou do základní desky. Tyto kabely jsou podobně uspořádány jako u 2017 a 2019 modelů.
  • Nové pájené spoje u 4TB a 8TB modelů
Zdroj: OWC

Společnost OWC už novou generaci iMacu stihla rozebrat a sdílela video, které odhaluje všechny změny uvnitř počítače.

Jedna z největších změn v novém iMacu je, že všechny verze nového 27palcového modelu disponují SSD úložištěm. OWC zmínilo, že díky tomuto faktu je rozebrání nových modelů rychlejší než u předchůdců. Oproti starším modelům tato generace neobsahuje žádné SATA konektory a malé SSD úložiště přidělané přímo k základní desce. 

„Odstranění mechanického pevného disku zanechalo v novém iMacu mnoho volného místa. Apple se i přes dostatek místa nerozhodl přidat další chlazení. Nejspíše kvůli ceně,“ tvrdí OWC.

Zdroj: OWC

Mimo těchto malých změn je zbytek komponent podobný jako u předešlých modelů. Reproduktory se dočkaly změn, ale visuálně se od předešlých modelů neliší. 

Jak jsme psali v tomto článku, u nového iMacu lze snadnou cestou vyměnit operační paměť. U starších modelů bohužel tato možnost tak lehká není.

Matyáš Himmer

Fanoušek Applu od roku 2011, rád fotím a programuji. Články píši ve svém volném čase, studuji informační technologie na SSPŠ.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button