AktualityNovinky

Siri se naučí převádět mluvené slovo na textovou zprávu

Apple údajně začal testovat velmi zajímavý prvek, díky kterému by se měla zase o kus dál posunout užitečnost Siri. Princip je poměrně jednoduchý. Uživatel by přes záznamník nahrál nahrávku, která by se posléze měla odeslat na servery Applu, kde ji Siri přeloží do textové podoby. Koncovému uživateli potom bude zpráva odeslána přes iCloud. Tuto novou funkci využijí zejména zaneprázdnění lidé, pro které bude lepší přečíst si rychlou zprávu, než zdlouhavé vyslýchání druhé strany. Novinka by také například mohla volajícímu automaticky rozesílat zprávu, proč volaný momentálně nemůže zvednout telefon.

Siri can help in far more languages than most of its rivals.

Apple na novince podle serveru BussinesInsider sotva začal pracovat. Nová funkce by se tím pádem měla objevit až na přespříštím iOS10, který by podle tradic Applu měl přijít v roce 2016. Vývojáře ještě čeká nelehký úkol. Musí například celý systém odladil tak, aby Siri bez problému přeložila i zvuky nahrané například v hlučném prostředí nebo v poškozené kvalitě z důvodu špatného signálu. Tato nová dovednost by mohla být poměrně užitečná. Mnoho uživatelů totiž bude preferovat nadiktování zprávy před jejím napsáním. Koncový uživatel na druhou stranu si zase raději zprávu přečte.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button