NovinkyOkénko do minulostiZ historie Apple

1988 – Apple Scanner

Jak jsme se v předchozích článcích o historii produktů Apple dozvěděli, druhá polovina 80. let 20. století byla pro společnost Apple Computer Inc. ve znamení DTP (desktop publishing). Dalším důležitým komponentem v této strategii byl první Apple Scanner, který byl na trh uveden v srpnu 1988.

Pro bližší seznámení s tímto zařízením se podíváme na jeho technické parametry:

Se svou vahou necelých 10,5kg a rozměry: 34,5 cm šířka, 55,3 cm délka, 11,2cm výška, může působit poněkud neotesaně, ale na svou dobu se jednalo o velmi slušné zařízení. Apple Scanner byl schopen skenovat předlohy až do formátu A4 při rozlišení 75 – 300 DPI při 4-bitovém obrazu se 16-ti úrovněmi šedi, to vše během 20,4 vteřin. Připojení k počítači bylo proveditelné prostřednictvím portů SCSI či ADB (Apple Desktop Bus). Ke komunikaci počítače se zařízením a k jeho ovládání se používal software AppleScan.

AppleScanner setrval na trhu do 1991.

Marian Kadlec

grafik na volné noze, web designer - mariankadlec.cz, manžel, Martínkův tatínek, pošetilec posedlý minimalismem, pojitel bodů, skorobloger - blog.mariankadlec.cz, gastrosexuál, skorofrutarián, Apple user, think different

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button