Novinky

Bývalý zaměstnanec prozradil, jak to vypadá v tajném designovém studiu Applu (video)

Jen velmi málo nezainteresovaných osob se dostalo do tajného designérského studia Applu, kde vznikají nové produkty. Serveru CultOfMac se však podařilo vytvořit 3D model laboratoře na základě popisu bývalého zaměstnance, který zde několik let pracoval. Na základě jeho zkušeností si můžeme udělat alespoň částečnou představu o tom místu, kde se rodí jedny z nejlepších produktů spotřební elektroniky.

screenshot-2015-07-02-19-09-11

Studio se nachází v přízemí komplexu budov Apple Campus. Pro většinu pracovníků se jedná o zakázané území, kam smí pouze hrstka vyvolených osob. Dokonce i část předních managerů se do těchto míst nikdy nepodívala. Za mléčnými skly se ukrývá bohatě dimenzovaný prostor s několika sektory. Nachází se zde prezentační oblast se stejnými stoly, jaké jsou instalovány ve všech pobočkách Apple Store. Ty slouží k prezentaci prototypů chystaných novinek a diskuzi nad jejich dalšími úpravami.

Nechybí ani kuchyňská linka sloužící jako místo pro odpočinek při dlouhých směnách a hlavní prostor s několika desítkami počítačů. Uprostřed všeho stojí prosklená kancelář Jonyho Iva. Kdo by čekal haldy papírů a nepořádek, je na omylu. Kromě nezbytného stolu a židle má dvorní designér Applu k dispozici pouze svůj počítač a stolní lampu. Druhým a zároveň posledním uzavřeným prostorem je CAD místnost, kde vznikají realistické rendery připravovaných zařízení.

Zdroj redaktorům prozradil, že při projektování studia byl kladen maximální důraz na otevřený prostor s minimem rušivých elementů. Z toho je jasně cítit rukopis Jonyho Iva, který je doslova posedlý funkčním minimalismem.

Štítky

Ondřej Hájek

Milovník tvrdé hudby a Sci-Fi žánru ve všech jeho podobách. Volný čas věnuje florbalu, geocachingu a rodině. Jako každý správný fanoušek Applu vlastní početnou rodinu jablíček, kterou neustále rozšiřuje o nové kousky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Close
Close