Novinky

Návrat do kanceláří se odkládá. Apple prodloužil svým zaměstnancům home office až do ledna 2022

Během posledního roku a půl zažil více či méně nucený přesun na home office prakticky každý kancelářský pracovník. Zatímco menší společnosti už dnes převážně dávno fungují v naprosto standardním režimu, korporace návrat do kanceláří často oddalují. V některých případech dokonce už počítají s tím, že každodenní fyzickou přítomnost na pracovišti už u svých zaměstnanců nebudou vyžadovat.

Zdroj: Unsplash

Stejně tak v remote režimu stále funguje také Apple. V červenci firma oznámila, že pracovníci se zpátky na svá místa začnou vracet v září. Nakonec je ale situace jiná. Vedení počítačového giganta se rozhodlo, že do starých kolejí najede nejdříve na počátku roku 2022. Zpoždění návratu do kanceláří vychází především ze zhoršující se koronavirové situace ve Spojených státech. Apple také své zaměstnance informoval o tom, že oficiální povel k návratu do sídla firmy vydá s měsíčním předstihem.

Elon Musk představil robota Tesla Bot: humanoidní pomocník do domácnosti

Do kanceláří Applu aktuálně dochází jen zlomek zaměstnanců. Pravděpodobně půjde například o týmy, které pracují na vývoji nových produktů. Utajovaná činnost přípravy nových zařízení není na home office možná. Tim Cook už dříve tento rok uvedl, že něco málo z koronavirových opatření už v DNA společnosti zůstane. Apple totiž pravděpodobně přejde na hybridní režim, kdy zaměstnanci budou do práce docházet třikrát týdně. Skupina pracovníků proti tomuto rozhodnutí protestuje. Jde o ty, kteří se do kanceláří nechtějí vracet vůbec. Apple však namítá, že mezilidský kontakt patří do firemní kultury a proto jej alespoň v nějaké formě rozhodně zachová.

Zdroj
9to5mac

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button