Novinky

Tim Cook se v rozhovoru pro Buzzfeed rozpovídal o potenciálu Apple Storů i o svém nástupci

V novém rozhovoru pro internetový magazín Buzzfeed se šéf Applu Tim Cook rozpovídal o své společnosti, o plánech do budoucna a navíc také naznačil, jak bude probíhat předání žezla v čele firmy. Kromě Tima Cooka vyzpovídala reportérka Buzzfeedu také vedoucí maloobchodního prodeje Applu Angelu Ahrendts, která je ve společnosti stále výraznější postavou.

Tim Cook vidí budoucnost Apple Storů jako místo, které není jen obyčejným obchodem. Z kontaktních míst Applu se totiž mají stát celá komunitní centra. Kromě samotného prodeje produktů s logem nakousnutého jablka, se tak v Apple Storu budoucnosti budou konat také nejrůznější přednášky, workshopy nebo výstavy. Mohlo by jít především o kurzy programování, focení nebo výstavu fotografií, který byly vyfoceny iPhonem.

Cook také zopakoval své nadšení ohledně rozšířené reality. Podle něj se jedná o přelom, který lidem změní život. Přes rozšířenou realitu budeme podle šéfa Applu nakupovat, hrát hry a nebo se efektivněji vzdělávat.

Právě o Angele Ahrendts kolují zvěsti, že by ji Tim Cook rád viděl jakou svou nástupkyni v čele mocné společnosti. Samotná Ahrendts na zvídavou otázku ironicky zareagovala, že se jedná o fake news. Cook na to reagoval prohlášením podle kterého nepřipravuje pro tuto významnou roli jen jednoho zástupce, ale hned několik, ze kterých si správní rada následně vybere toho nejlepšího. Fakt, že jednou z Timových učňů je právě jeho šéfka retailu ovšem nijak nevyvrátil.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button