Novinky

Paranoia nebo oprávněná obava? Šéf Facebooku má na svém Macbooku zalepenou kameru [anketa]

K oslavě půl miliardy aktivních uživatelů Instagramu, který spadá pod křídla Facebooku vyvěsil jeho šéf Mark Zuckerberg na svůj účet fotografii, která však mnohé zahraniční servery upoutala kvůli jednomu na první pohled lehce přehlédnutelnému detailu. Na fotce je totiž partné, že Macbook Pro, který na Markově stole leží, má zalepenou kameru i vstup na mikrofon.

mark-zuckerberg-tape-facebook-instagram-1-1592x796-e1466583053562

Je zřejmé, že v případě jednoho z nejbohatších lidí světa musí být ochrana Zuckerbergova soukromí důslednější než u běžných smrtelníků. I tak je ale zalepení Face Time kamerky, které je u mnoha uživatelů spíše vysmíváno jako důkaz paranoidního chování překvapením. O to víc, že se celebrita technologického průmyslu rozhlodla zalepit i mikrofon.

Výdaje na zajištění Zuckerbergova bezpečí jsou poměrně výraznou položkou v nákladech Facebooku. Například loni utratil Facebook jen na ochraně svého šéfa astronomických 16 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 380 milionů korun. Marka Zuckerberga například nepřetržitě chrání 16 osobních bodyguardů. Pro srovnání se sluší připomenout, že pod stejnou položkou v masivnějším a bohatším Applu bychom našli částku “pouhých” 209 tisíc dolarů.

Je zalepování přední kamery u notebooku oprávněné nebo se jedná jen o zbytečnou paranoiu? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi a odpovědí v přiložené anketě.

[poll id=”3″]

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Jeden komentář

  1. Někdo jsem četl, že schopnosti zpravodajských a bezpečnostních složek typu FBI, CIA jsou zbytečně preceňovány. Mark si o tom evidentně myslí svoje. Mikrofon ani kameru si nepřelepuji, ale zároveň si nedělám iluze, že v dnešní přetechnizované době existují nástroje, jak kohokoli na týhle planetě špehovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button