Novinky

Smartphony s Androidem padají dvakrát častěji než iPhony. Žebříček vedou vrcholné Samsungy

Zařízení běžící na operačím systému Android jsou dvakrát více náchylnější ke kolapsu, než mobily a tablety, na kterých je nainstalován iOS. Alespoň to tedy tvrdí agentura Blanco Technology, která se právě na poruchovost dvou nejrozšířenějších mobilních platforem zaměřila. Podle dat této společnosti se během prvních třech měsíců letošního roku potýkalo 44 procent androidích smartphonů a tabletů s pádem oparčního systému, zatímco u applovského iOS se tento podíl zastavil na čísle 25 procent.

apple-samsung-trial

Mezi problémy, které byly do průzkumu brány jako relevatní bylo kromě úplného kolapsu systému zahrnuty také přístroje, které se alespoň jednou za sledovanou dobu úplně zasekly. Zajímavé také je, že jako nejporuchovější byly v tomto ohledu vyhodnoceny poslední dvě vlajkové lodě Samsungu, tedy řasy S5 a S6. U Applu pro změnu tvořily největších část problémových zařízení iPhony 5s a 6.

Největší podíl trablí se softwarem u operačního systému Android byl zaznemanán u uživatelů v Asií, kde se jejich podíl vyšplhal až k 55 procentům. O poznání menšího čísla bylo dosaženo v Evropě, kde se podíl problémových zařízení tvoří 34 procent. Nejklidnější pak mohou být uživatelé v Severní Americe, kde závažnými problémy se softwarem trpí pouze 27 procent mobilních zařízení.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button