AktualityNovinky

iPhone 6s je vyprodán ještě před oficiálním startem prodejů

Ačkoliv se před nedávnem představené iPhony 6s a 6s Plus ještě nezačaly oficiálně prodávat, všechny kusy z předprodeje jsou již vyprodány. Zákazníci však stále mají šanci svůj nový iPhone dostat, pokud si pro něj 25. září zajdou do Apple Storu. Toto tvrzení ale neplatí pro všechny země, kde se nový iPhone začne tento pátek prodávat. V nové tiskové zprávě sice Apple ujistil, že iPhonů bude v den zahájení prodeje dostatek, zároveň ale uvedl, že v Číně, Japonsku, Hong Kongu a pěti amerických státech bude pro úspěšný nákup nutná rezervace. Kromě třech jmenovaných asijských států bude problém iPhone zakoupit na Aljašce, v Delawaru, Montaně, New Hampshiru a v Oregonu.

Apple za necelých 11 dní kompletně vyprodal nejnovější verzi iPhonu. Na další si počkáme

Na vině jsou podle všeho spekulanti, kteří by iPhony v těchto zmíněných zemích nakoupili ve velkém kvůli výhodným daním a dále s nimi obchodovali. Tedy díky praxi, která je zcela běžná i v Evropě, kdy se v den zahájení prodeje naženou do Německa překupníci z celé východní Evropy. Kdo se nyní rozhodne pro nákup iPhonu 6s, a nestihne si svůj kus ulovit v den zahájení prodeje, pravděpodobně bude muset počkat 3-4 týdny. To je totiž dodací lhůta, kterou na svých stránkách Apple udává. Podle další zprávy společnosti Apple dosáhly předobjednávky hodnoty 10 milionů kusů.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button