AktualityNovinky

Apple se přidává k výzvě Bílého domu za změnu klimatu

Apple se spolu s 12 dalšími světovými korporacemi připojil k nové dohodě o obřích investicích za účelem minimalizování vypouštěné uhlíkové stopy. Dohoda o investicích do ekologických technologií za 140 miliard dolarů byla podepsána dnes v Bílém domě. Celkem 13 velkých jmen světového byznysu vyslyšelo volání Obamovy administrativy, která si stanovila za cíl bojovat proti klimatickým změnám planety a to zejména redukováním emisí oxidu uhličitého.  Dohoda by měla být oficiálně představena ještě letos na plánovaném summitu OSN v Paříži. Druhá část nového závazku by měla být kompletní také ještě tento rok.

apple_green

Podepsání nového závazku by také mělo popohnat ostatní menší korporace, k zavedení podobných kroků. Společnosti také dostaly další cíle, jako například snížit emise oxidu uhličitého o 50% nebo nákup veškeré elektrické energie z obnovitelných zdrojů. Měly by se také zasadil o to, aby se nikdo z jejich dodavatelského řetězce nepodílel na odlesňování.

Apple už má závazek téměř splněný. Už dnes totiž funguje plně na energii z obnovitelných zdrojů a podle firemních dat dokázal tvůrce iPhonů snížit svou uhlíkovou stopu o 48% od roku 2011.

Ostatními společnosti, které nový slib podepsaly jsou: Microsoft, Google, Berkshire Hathaway, Goldman Sachs, Wal-Mart, UPS, PepsiCo, General Motors, Alcoa, Bank of America, and Cargill.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button