AktualityNovinky

Apple Car má údajně nové krytí v tajemném automobilovém startupu

Není zcela obvyklé, aby se miliardová automobilka vynořila odnikud takřka přes noc. Přesně toto se ale v posledních dnech stalo. Jde o společnost s názvem Faraday, která má v plánu do roku 2017 uvést na trh svůj vlastní elektrický automobil. Faraday o sobě navíc sebevědomě prohlašuje, že chystaný elektromobil bude mít o 15 procent delší dojezd, než má Tesla Model S. Díky těmto podivným faktům se ihned vynořily také nejrůznější spekulace. Jedna z nic dokonce tvrdí, že za touto tajemnou společností stojí Apple. Tomu může napovídat i název automobilky. Jakožto nově vzniklý konkurent Tesly, byla totiž automobilka provokativně pojmenovaná po dalším slavném fyzikovi, který dal světu již v 17. století první představu o elektromotoru.

faraday-future

Podle uniklých zpráv plánuje Apple, tedy vlastně Faraday, utratit až jednu miliardu dolarů  na vývoj a stavbu továren v Nevadě, Californii, Georgii a Louisianě tyto prostředky mají být utraceny za vývoj a výzkum nových automobilových technologií, včetně autonomního řízení. Jen pro doplnění, podle prozatímních informací, se také Apple vývoji samořídících aut usilovně věnuje. Štědře financovaný startup zaměstnává v této době už přes 400 pracovníků. A v současné době firma působí v bývalé továrně Nissan. Známí jsou i někteří zaměstnanci, často jde o inženýry, kteří působili v Tesle, nebo BMW.

apple-car

Například server CultofMac je ale ve vyvozování takto jednoduchých závěrů pesimističtější. Odkazuje na list LA Times, který tvrdí, že za novou automobilkou stojí čínský miliardář Jia Yueting. Ať už Faraday je nebo není spjatý s Applem, jistě jde o velmi zajímavý projekt, o kterém ještě mnohé uslyšíme.

Zdroj 1, Zdroj 2

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button