AktualityNovinkyOkénko do minulostiZ historie Apple

iPad Pro má tak vysoké rozlišení, že by se displej iPhonu 3G vlezl mezi jeho dvě ikony

Zatímco ještě před pár lety bylo Full HD rozlišení doménou metrových televizorů, dnes je takto jemné rozlišení u mobilních telefonů považováno za průměrné. Jak rychle jde technika v tomto směru kupředu se můžeme podívat při srovnání iPadu Pro s 8 let starým iPhonem 3G. Displeje těchto dvou zdánlivě nesrovnatelných zařízení se přece jen rozhodl srovnat uživatel Dennis Munsie.

Ten prostřednictvím svého Twitterového účtu ukázal, jak se standardy rozlišení mobilních zařízení posunuly za téměř jedno desetiletí. Nový iPad Pro má totiž displej tak jemný, že celá obrazovka jeho předka – iPhonu 3G by se na tento obří 12,9 palcový displej vlezla do prostoru mezi dvěma ikonami.

http://twitter.com/dmunsie/status/664495591456641024/photo/1

Prostor mezi dvěma ikonami na iPadu Pro totiž vyplňuje 324 pixelů, rozlišení postaršího iPhonu přitom činí pouze 320 pixelů. Úsměvným faktem je, že takovýto displej byl za velmi slušný brán ještě před 5 lety. Srovnání se dočkaly i další produkty společnosti Apple. O poznání lépe už si vedl tři roky starý iPhone 5, jeho jemnost je totiž dokonce vyšší než v případě nového vládce tabletů. Koneckonců, Apple používá u svých telefonů podobnou hustotu pixelů v podstatě dodnes. Naopak komicky působí porovnání s rozlišením prvního iPadu, který zde zabírá pouhý zlomek prostoru.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

2 Komentáře

  1. Hezký srovnání ale k čemu to ? Krásně je to vidět na docku dole kde jsou 4-6 ikon. Sice detailnější ale víc jich už být asi nemůže. Študovat blechy ?Asi budu za zpátečníka ale já se děsim toho až nebudu moct koupit display k počítači s “normálnim” rozlišenim což je pro mě u 27″ starých 2560×1440 (radši bych teda 2560×1600). Na notesu mi kdysi na 15,6″ sedělo nejlíp 1280×800.

    1. Také mi to připadá jako zbytečné plýtvání místem a jsem hodně zvědavý, zda to Apple v budoucnu hodlá řešit úpravou uživatelského rozhraní či nikoliv.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button