AktualityNovinky

Nová studie prokázala, že Android je bezpečnější než iOS

Dlouhou dobu měla veřejnost a zvláště my, redaktoři Apple magazínů, za to, že iOS je bezpochyby nejbezpečnějšími mobilní operační systém. Nová studie, o které informoval server Cultofandroid ale toto tvrzení vyvrací. Vyplynulo z ní totiž, že bezpečnější platformou je právě konkurenční Android.  Ačkoliv jde o poměrně těsný výsledek, mnohem více uzavřený iOS vyšel z tohoto šetření hůře. Rizika napadnutelnosti se zkoumala pomocí nejpopulárnějších aplikací stahovaných jak přes Google play, tak skrze App Store.

Samsung-Galaxy-S6-vs-Apple-iPhone-6-Plus-1-630x420Jako riziko nesoucí bylo vyhodnoceno 40 % aplikací v AppStoru a následně 36% aplikací v Google Play. V obou případech tak jde o  znepokojivě vysoké číslo. O 4 procenta nižší výsledek v případě Googlu je o to překvapivější, vezmeme-li v potaz, že tato mnohem otevřenější platforma dokáže i tak své uživatele více ochránit před únikem osobních dat a narušení systémové stability prostřednictvím aplikací třetích stran. Potenciální riziko přitom není zanedbatelné. Podle Amita Ashbela, který se na studii podílel byly v celých 38 procentech případů bezpečnostní hrozby velmi vážné.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button