AktualityNovinky

Apple dnes začal oficiálně prodávat iPad Pro

Toto pondělí Apple konečně oficiálně oznámil, kdy vstoupí do prodeje očekávaný iPad Pro. Navzdory předchozím spekulacím, které začátek prodeje odhadovaly až na tento pátek, se začal král tabletů prodávat už dnes. A to rovnou po celém světě prostřednictvím jak kamenných Apple Storů, tak internetového Online Storu. iPad Pro si proto můžeme ode dneška zakoupit také v České Republice. Skladem by ale měl být největší jablečný tablet dostupný až v pátek. Spolu s novým iPadem se dnes začalo prodávat také oficiální příslušenství včetně klávesnice Smart Keyboard a stylusu Apple Pencil.

iPad Pro will be great -- but it could be so much more.

Známe jsou také už i ceny nového nejvýkonnějšího iPadu. Ten by měl startovat na ceně 24 990 korun za 32GB variantu s podporou Wi-Fi, vrchol nabídky by pak měla tvořit verze se 4G modulem a 128GB úložištěm, na tu si ale budeme muset připravit téměř 34 000 korun. Podobně jako firemní příbuzný iPhone bude novinka k dostání ve třech barevných variantách. Tedy šedočerná Space Grey, bílostříbrná Silver a také oblíbená zlatá varianta Gold. Přesné korunové ceny příslušenství zatím neznáme, z dolarového přepočtu pouze víme, že za Smart Keyboard si Apple naúčtuje zhruba 5 tisíc korun, cena Apple Pencil by poté měla být nastavena kolem 2500 korun.

iPad Pro 32GB Wi-Fi

iPad Pro 128GB Wi-Fi

iPad Pro 128GB Cellular

Již teď je zřejmé, že iPad Pro se masovou záležitostí, ani běžnou výbavou každé domácnosti nejspíš nestane. Sám Apple očekává prodeje za jedno čtvrtletí okolo dvou milionů kusů, což v portfoliu iPadů představuje pouze velmi malý podíl. Tablet, o kterém Apple tvrdí, že má ambice nahradit váš notebook tak cílí zejména na grafiky, designéry a jiné kreativce. Pokud hledáte velký rodinný tablet, který bude sloužit zejména ke sledování filmů a brouzdání po internetu, je zde spíše na místě pořízení nedávno představeného 18,4 palcového tabletu od Samsungu.

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button