Novinky

MacBook Pro je s novým procesorem až o 20 procent rychlejší

V pondělí se kompletní produktová řada mobilních počítačů od Applu dočkala omlazení. Novinkou jsou zejména nové procesory a v některých případech také grafické čipy. Na původních hodnotách však zůstala velikost operační paměti, která byla v případě na podzim představených MacBooků Pro předmětem časté kritiky. Útěchou může být alespoň fakt, že s novými procesory by měly být laptopy pro profesionály přeci jen až o pětinu výkonnější.

Ukazují to první benchmark testy, které odhalily, že procesory Intelu Kaby Lake jsou oproti předchozí generaci o 20 procent rychlejší. Například 15palcový MacBook Pro si procesorem i7 o taktu 2,9 GHz dosáhl v testech 4,632 respektive 15,747 bodů. Minulá generace zaznamenala ve stejném testu 4,098 a 13,155 bodů. Tyto výsledky ukazují, že v testu výkonu jednoho jádra je vylepšený MacBook výkonnější o 13 procent.

V případě srovnání schopnosti všech jader představuje mezigenerační skok 19,7 procent. U základního 15″ modelu s 2,8 GHz procesorem činil výkonnostní rozdíl 10 procent. Výsledky pro nejdražší možný model, který lze u Applu nakonfigurovat, prozatím ve srovnání chybí.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button