Novinky

Apple pro své hodinky chystá funkci měření tělesné teploty

Hodinky Apple Watch a zdraví. To je už roky velké téma, které Apple zdůrazňuje stále více. S každou další aktualizací dostane zařízení na zápěstí nové zdravotní funkce, jejichž cílem je udržet svého majitele v kondici a včas jej upozornit na možné potíže. Je zřejmé, že v této oblasti Apple polevovat nehodlá. Spíše naopak. Značka totiž údajně pro oblast zdraví připravuje další novinky. Nyní totiž vyšlo najevo, že značka už minimálně dva roky chystá pro své hodinky funkci měření tělesné teploty. Novinka by tedy mohla změřit základní tělesný parametr, který může však upozornit, že něco není úplně v pořádku.

Zdroj: CeskyMac.cz (autor fotografie: Richard Streit)

Podle dostupných informací ovšem není moc pravděpodobné, že by se tělesný teploměr objevil v Apple Watch už letos. Jako reálnější se jeví spíše představení v roce 2022. Premiéru by se tedy mohl odbýt v osmé generaci Apple Watch. Letošní rok nás tak spíše čekají jiné novinky. Je ale prakticky jisté, že se opět budou týkat našeho zdraví. Ostatně jako každý rok. Poslední velkou zdravotní novinkou v Apple Watch byl měřič okysličení krve, se kterým přišly Apple Watch Series 6.

Tržní podíl Intelu nebezpečně klesá kvůli platformě Apple Silicon

Vývoj tělesného teploměru prozradila patentová žádost z roku 2019, která vyplula na povrch až nyní. Ač má dokumentace více než 8 tisíc slov, název Apple Watch zde není zmíněný ani jednou. Není ale složité domyslet si, do jakého zařízení by Apple podobnou funkcionalitu nasadil. Měření tělesné teploty se navíc jeví jako poměrně jednoduchá funkce, kterou by Apple neměl mít problém technologicky zvládnout. Vždyť hodinky dnes při zkoumání tělesných parametrů zvládají mnohem sofistikovanější postupy než měření teploty, které se obvykle provádí neinvazivní cestou.

Zdroj
AppleInsider

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button