Novinky

Fotoaparát iPhonu 12 Pro trápí vážný problém

iPhone 12 Pro plní sny mnoha uživatelů. Konečně jsme se dočkali “starého dobrého Jobsova” designu. Další masy tvrdí, že je to pouze recyklovaný design a že už Apple nepřichází s ničím novým. Tak či onak, dnes se budeme bavit o fotoaparátu letošní novinky, která je stále velmi nedostatkovým zbožím a u našich prodejců se v podstatě nikde nedá zakoupit.

Zdroj: CeskyMac.cz (autor fotografie: Ruslan Botsyurko)

Profesionální fotosoustava ve vaší kapse

To, že fotosoustava nových iPhonů je opravdu famózní jsme již otestovali. Ovšem po pár týdnech prodávání letošních novinek začínají vyplouvat na povrch první chyby. Díky mé práci v APR prodejně jsem mohl být v posledních dnech svědkem několika případů vadných fotoaparátů u modelu iPhone 12 Pro.

Jak můžete vidět a slyšet ve videu výše, telefon má problém s optickou stabilizací objektivu. Telefon se v ruce doslova třese a fotoaparát vydává poměrně velký hluk. Fotoaparát nedokáže zaostřit, takže je v podstatě nepoužitelný. A upřímně ten zvuk třesení je poměrně strašidelný. Podle technika údajně stačí, abyste telefon používali například v držáku v autě, přičemž se ve fotoaparátu může nějaká z komponent uvolnit a problém je na světě. 

Fotoaparátem to nekončí

Mezi další problémy iPhonu 12 Pro patří občasné zlobení zvuku. Důvodem jsou vadné audio čipy. Můžete se setkat i s problémovými displeji, ať už co se lepení displeje týče, nebo pixelových anomálií.

CeskyMac.cz (autor fotografie: Dominik Ulč)

Pokud byste se s podobnými problémy setkali, rozhodně doporučuji navštívit jakýkoliv autorizovaný servis. Narazili jste se u letošních novinek s nějakým jiným problémem? Podělte se s námi o vaši zkušenost v komentářích pod článkem.

Dominik Ulč

U Applu obdivuji dokonalou propracovanost designu jednotlivých produktů, ekosystém i skvělý marketing. Ve volném čase se věnuji focení a objevování nových míst. Nejlépe ve vzájemném propojení. Moc rád se s Vámi podělím o mé zkušenosti, poznatky a rady nejen ze světa jablečné společnosti.

Doporučené články

10 Komentáře

  1. Konečně jsme se dočkaly dočkali
    Pokud by jste se s podobnými problémy setkali byste

    Nejste náhodou novinář? Pokud ano, chce to doškolení.

      1. Mohl jsem to napsat méně jízlivě, to nebylo mým cílem, ale náprava se zdařila a to je dobře.

  2. Prominte, ale obvinění se špatného fotoaparátu jsou celkem važná a zasadní. Zaujímalo by mě, jestli se jedná o schvalné dezinformalce, (muzete odradit hodne lidi od koupi), anebo máte na své tvrzeni i nejaky dukaz? Video s udajnym třesením je po pár hodinách vymazáno a váš kanál na YouTube má 2 odběratele. To není tedy duveryhodné.

    1. Článek slouží spíše informativně pro čtenáře, kteří by na podobné problémy narazili, aby věděli, že mohou jít s chladnou hlavou do autorizovaného servisu, který to dokáže vyřešit.
      Nevím co by mohlo více sloužit jako důkaz, než video natočené mnou v prostředí APR prodejny. Bohužel nejsem YouTuber, ale “pouze” zaměstnanec APR a redaktor CeskyMac.cz. Video jsme testovali v redakci a všem nám ve článku funguje bez problémů.

      1. Problémy s fotoaparátem apple má, ale bohužel to neřeší kus za kus, ale opravou a to mě dost naštvalo. U telefonu za 37 tisíc bych chtěl nový kus, navíc, když jsem ho měl jen 4 měsíce, ale to se bohužel nestalo, a tim pádem budu příště vůbec zvažovat, zda zůstanu u iPhone. Navíc mohli ten můj zrepasovat a prodat jinému zájemci a ne takto. Jdou už jen po penězích. Můj názor.

  3. Vlastnim iphone 12 pro max a uz podruhe mam problem s fotosoustavou,pri zoom se mi objevuji fialove fragmenty,ma nekdo stimhle take zkusenost?

    1. Takto na dálku bez posouzení to je těžké diagnostikovat, ale podobně se projevuje poškozený snímač. V každém případě bych zašel do servisu, kde si budou vědět rady.

  4. Ahoj,po čtyřech měsících normálního používání se začala sama od sebe zapínat svitilna a měl jsem i pocit při focení že nějak zlobí makro. A taky že jo, dle diagnostiky na dálku mi bylo řečeno, že mám navštívit servis. Tak jsem to udělal a museli mě vyměnit celý modul fotoaparátu. Tak uvidíme, co se dal pokazí na telefonu za 37 tisíc. Zdravím vás. Jiří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button