AktualityNovinky

Touch ID zřejmě dostane speciální “panic mode” pro krizové situace

Touch ID se za poslední roky stal nedílnou součástí jablečných produktů. Na tomto rozmachu má svůj podíl také stále rozšířenější služba Apple Pay, kterou si ale my ve střední Evropě bohužel zatím moc neužijeme. Nový nápad, který Apple představuje v nově zveřejněném patentu by mohl Touch ID obohatit o další užitečnou funkci. Šlo by o jakýsi nouzový mód, který by uživatel aktivoval dotykem určitého prstu. Jednoduše řečeno, při přiložení jednoho konkrétního prstu, který byste na Touch ID jinak nepoužívali, by telefon poznal, že nastala naléhavá situace.

Screen Shot 2015-11-05 at 11.44.09

Nákres patentu zobrazuje několik možností, co by “mód paniky” měl přesně dělat. Například by stisk uzamkl přístup k telefonu a většině osobních dat. V jiném případě by zase telefon mohl tajně zaznamenat video nebo fotografii osoby, a to zejména, pokud by došlo ke krádeži. Apple vysvětluje v popisu patentu princip fungování nového prvku následovně. “Podle otisku prstů, který by byl zaznamenán by telefon mohl provést určité akce a to i v přídě zamčené obrazovky. Určitý prst by také mohl vytočit hovor.” Z tohoto prohlášení tedy můžeme vyvodit, že senzor s touto funkcí by v podstatě rozšířil možnosti současného 3D Touch displeje, který pracuje na velmi podobném principu.

Zdroj

Michal Benatzky

Vystudovaný novinář, který uvízl ve sféře marketingu. Kromě toho i hrdý redaktor ceskymac.cz. Nejraději píše o technologiích, chytrých vychytávkách a občas i o ekonomice a kryptoměnách. V létě kolo, v zimě lyže.

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button